16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta Çalışma Rehberi-17: Yasal izinler (4)

27 Şubat 2021 / Elif Ören / Malta

Mahkeme Tanık İzni

Polis davaları ile ilgili olarak tanık olarak mahkemeye katılmak için özel ücretli izin verilen hastane ve klinik sektöründeki işçilerin durumu haricinde, kanunda tanık olarak mahkemeye katılmak için özel izin hakkı yoktur.

Jüri Hizmeti İzni

Tüm çalışanlar Jüri İzni hakkına sahiptir ve bir çalışanın bu tür bir hizmetle ilgili olarak mahkemeye katılabilmesi için gerekli tüm izinleri tam ücret karşılığında almasına izin verilir. Bu hak, ücret düzenleme emirlerinde (S.L. 452.101 – Minimum Special Leave Entitlement Regulations) “jüri hizmet izni” jüri üyeliğine çağrılan bir çalışana Mahkemelerdeki görevlerini yerine getirebilmesi için ücret kaybı olmaksızın verilme izni anlamına gelir.

Ölüm İzni

Yakın bir aile üyesinin ölümü halinde tüm çalışanlar ücretli ölüm izni hakkından yararlanır. Yetki, Ücret Düzenleme Emrine (Wage Regulation Order) göre değişebilir. Herhangi bir W.R.O. tarafından düzenlenmeyen iş faaliyetlerinde bulunan çalışanlara, yardımcı mevzuatta belirtildiği gibi bir iş günü yas iznine izin verilir. (L.N. 432 of 2007 – Minimum Special Leave Entitlement Regulations.)

Ölüm İzni hakkı sadece şu akrabalar için geçerlidir: Çalışanın karısı, kocası, annesi, babası, oğlu, kızı, erkek kardeşi veya kız kardeşi.

Bu yazı dizisi; resmî tatiller, sektörel asgari istihdam koşulları, güvencesiz çalışmaya karşı önlemler yazıları şeklinde devam edecektir.

Kaynak: dier.gov.mt, legislation.mt

İletişim: [email protected]

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz