13.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği Türkiye’nin vergi bildirimlerini paylaşmasıyla ilgili süreyi uzattı

28 Şubat 2021- Sevim Bakar / Malta

Hukukçu Mehmet Kılıç ile yapılan söyleşiye göre; 2011 yılında Türkiye’nin birçok OECD ülkesiyle imzaladığı anlaşmaya göre kara para ile mücadele kapsamında Türkiye, altı AB ülkesindeki vatandaşlarının vergi bilgilerini otomatikman paylaşmakla yükümlü. Türkiye vergi bildirimleri paylaşımında bulunması hususunda bugüne kadar bildirimleri yerine getirmedi. Alt yapısı da henüz oluşturulmadı. Bildirimde ek süre tanındı ve gelecek haziran ve eylül ayına kadar alt yapısını oluşturup bildirimde bulunması gerekiyor.

Türkiye sözünde durmazsa vergi konusunda kara listeye alınması ve imaj kaybı olma ihtimali var. 2011 yılından bu yana alt yapısının oluşturulmamış olması da sorun olacaktır. Uzay ile ilgili çalışmalarda bu durum ülkelere yapılan yardımlar konusunda sıkıntıya sokacaktır. Almanya’daki insanlar daha büyük sıkıntıya girebilir.

Almanya’da yaşayan, ikameti orada olan tüm Türkiyelilerin Türkiye’deki mal varlıklarını Almanyan’da bildirmek zorunda. Almanya’da yaşayan tüm dünyadaki gayrimenkullerini ve vergilerini bildirmek zorunda. Bilgi vermezlerse vergi masrafları belirlenemiyor. Gelir arttıkça gelir vergisi arttığı için, diğer gelirlerin bildirilmesi gerekiyor. Çifte vergilendirmeyi yasaklayan ikili anlaşma 10.000€ ya kadar olanları vergi dışında tutuyor. OEÇD ülkelerinde yaşayan Türkiye vatandaşları, Türkiye’deki emekli maaşına, kira getirisine kadar tüm gelirlerini bildirmesi gerekiyor.

Vergi bildirimi yapılırken dünyanın başka yerinde geliriniz var mı diye sorulan soruya doğru bilgi vermek gerekiyor. Konut ve arabanızı bildirmezseniz, banka hareketlerinden konut vergisi ve araç vergileri fark edilince cezalar oluşacaktır.

Kaynak: Cosmo Köln Radyosu

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz