20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da, son 7 yılda 7000 ağaç kesildi ya da yer değiştirdi!

Malta Çevre ve Kaynaklar Kurumu (ERA), 2017’den bu yana neredeyse 4.000 adet koruma altındaki ağacı kesmesine izin verdi. Aynı dönemde 3.000’den fazla ağacın ise sökülüp başka bir yere dikilmesine onay verdi.

Bu bilgi, PN çevre sözcüsü Rebekah Borg’un bu hafta başında Meclis’te sorduğu soru üzerine ortaya çıktı.

Çevre Bakanı Miriam Dalli, ERA’nın “mümkün olduğunca hiçbir koruma altındaki ağaca dokunmama konusunda mutlak öncelik tanıdığını” belirterek hükümetin ağaç sayısını artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Ancak Dalli, bazı durumlarda projeye dahil edilemeyecek, mülke zarar veren, insanlara tehlike arz eden veya hasta olan ağaçların kaldırılması için ERA’dan izin istendiğini söyledi.

Bakan Dalli, “Bu durumlarda, ERA gerekçenin geçerli olduğundan emin olmak zorundadır. Bu, durumu inceleyen kalifiye bir ağaç uzmanı aracılığıyla yapılır” dedi.

“İzin verilen durumlarda, ERA en az sayıda ağacın etkilenmesini sağlamak için ısrar ediyor.” Mümkün olduğunda ağaçların başka bir yere dikildiğini ifade etti. Son yedi yılda ERA, 3.371 adet koruma altındaki ağacın yer değiştirilmesine izin verdi.

Bakan, yaşları, bulundukları yer veya belirli bir türün doğası nedeniyle bazı ağaçların kurtarılamayacağını söyledi.

Dalli, son yedi yılda 3.714 adet koruma altındaki ağaç için durumun böyle olduğunu ve bu gibi durumlarda ERA’nın yeni ağaçların dikilmesini zorunlu kıldığını belirtti. Bakan, telafi olarak 18.000’den fazla ağaç dikildiğini söyledi.

Ağaçlar ve Ormanlık Alanları Koruma Yardımcı Mevzuatı, Malta’da yaklaşık 90 farklı ağaç türünü koruyor. Kentsel kamusal açık alanlardaki 50 yaşın üzerindeki tüm ağaçlar da korunuyor.

İzinsiz bir ağacı yok etmek veya zarar vermek yasadışıdır ve 25.000€’ya kadar para cezası ile cezalandırılır.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz