15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Türklerin Yüzde 35’i Yurt Dışında Çalışmak İstiyor

Uluslararası bir araştırmaya göre, Türklerin %35’i yurt dışında çalışmak istiyor. Bu oran, Afrika ülkeleri arasında en yükseklerden biri. Araştırmada, yurt dışına gitme isteğinin en yoğun olduğu ülkenin Gana (%74) olduğu, Türkiye’yi ise Hindistan (%54) takip ettiği belirtildi.

Almanya, Yabancılar İçin Hala Cazip Bir Ülke

Alman ekonomisinde nitelikli yabancı iş gücü açığı ile ilgili şikayetler sürerken, yapılan bir araştırma, Almanya’nın yabancılar açısından hala cazip bir ülke olduğunu ortaya koydu.

Ankete katılanların yaklaşık dörtte biri, yurt dışında faal olarak iş aradığını belirtirken yüzde 60’dan fazlası başka bir ülkeye taşınmaya hazır olduğunu kaydetti.

Almanya; Avustralya, ABD, Kanada ve İngiltere’nin ardından beşinci, dili İngilizce olmayan tek ülkeler arasında ise birinci tercih edilen ülke oldu.

Çalışmak için en çok tercih edilen kentler ise Londra, Amsterdam ve Dubai oldu. Almanya’nın başkenti Berlin, bu listede altıncı sırada yer aldı.

Ankete katılanlar, çalışacak yer seçiminde ülke ya da kentten ziyade iş teklifinin cazibesinin önemli olduğuna işaret etti.

Araştırmanın Yazarı Jens Baier’in Görüşleri:

Nitelikli yabancı iş gücü için yaşanan rekabette, en cazip çalışma koşullarını sunan ve prosedürlerde yardımcı olan işverenin kazanacağını belirtti.

Almanya’dan örnek veren Baier, hükümetin vize prosedürlerini kolaylaştırma adımlarına rağmen çalışma izni almanın hala çok meşakkatli bir iş olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: DW Türkçe 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz