24.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de esnaf ve genç girişimcilere kredi paketi açıklandı!

23 Ekim 2022

Türkiye’de esnaf ve sanatkarlar için 60 ay vade ve yüzde 7.5’lik faiz oranıyla toplam 100 milyar TL tutarındaki kredi paketi Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe girdi. Genç girişimci krediler için limit 300 bin TL’ye yaş ise 35’e çıkartıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, resmi Twitter hesabından Hazine Faiz Destekli Kredi Paketinin yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı kararı ile esnaf ve sanatkarlar için 60 ay vade ve yüzde 7,5’lik faizle Halkbanktan kullanılacak krediyi duyuran Bakan Nebati, “Genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30’dan 35’e çıkartılmıştır” açıklamasını yaptı.

Bakan Nebati ayrıca “T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır. Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Birgün

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz