30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın dijital göçebeleri yılda ortalama 60 bin Euro kazandı

09 Mart 2022

Malta’nın başlattığı “Dijital Göçebeler için Oturum İzni” ile adaya gelen göçebe oturma iznine sahip başvurucuların yaş ortalaması 37 olurken, yıllık ortalama 60 bin Euro gelir elde ettikleri açıklandı.

Uzaktan çalışanlar için Malta’da yasal olarak ikamet ederken başka bir ülkede istihdamlarını sürdürebilmelerini sağlayan “Dijital göçebe vizesi” ile adaya gelen başvurucuların istatistiki bilgilerine dair bazı ayrıntılar açıklandı.

Malta’daki göçebe oturma izni başvuru sahipleri ABD ve İngiltere’den ağırlıklı geldi. Yönetim ve pazarlama sektörü çalışanlarından oluşan dijital göçebelerin yaş ortalamasının 37 olduğu belirtilirken yüzde 70’ini ise üniversite ve üstü eğitime sahip kişiler oluşturdu.

Yüzde 68’ini erkekler yüzde 32’sini ise kadınların oluşturduğu başvurucular yıllık ortalama 60 bin Euro gelir elde etti.

Malta’nın “Dijital Göçebeler için Oturum İzni” başvuru sahiplerinin yüzde 47’si kendi işlerini yapan girişimciler yüzde 49’unu bir şirkette çalışanlar oluştururken yüzde 9’unun ise serbest çalışan olarak hizmet verdiği açıklandı.

Telekominikasyon teknolojilerini kullanarak uzaktan ve konumdan bağımsız olarak çalışabilen kişilere bir yıl için verilen ve 300 Euro başvuru ücreti olan izin, başvurucular belirlenmiş olan kriterleri karşıladığı sürece yenilenebiliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz