15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da nakit alışverişlerde 10 bin Euro sınırı getirildi!

2 Ekim 2022

Malta’da mülk, motorlu taşıtlar, deniz taşıtları ve mücevher, tablo ve saat gibi değerli eşya satışlarında nakit işlemlerde 10 bin Euro’luk üst sınır getirildi.

Kara para aklama yöntemi olarak suçluların en sık başvurduğu nakit alışverişlerde önlem olarak Malta’da yeni bir adım atıldı. Uluslararası kara para ile mücadele eden Moneyyal raporunda Malta’da önemli bir “gölge ekonomi” olduğuna dikkat çekilmişti.

Raporun da önerileri doğrultusunda Malta’da artık nakit alışverişlerde tutara yönelik bir üst sınır getirildi. Alışverişlerde artık 10 bin Euro üstünde nakit kullanımı yasaklandı. Yeni düzenleme sadece tüketiciyi değil işlem yapan satıcıyı da sorumlu tutuyor.

Çoğu AB üyesi ülkede değişen şekilde nakit ödemelerde bir sınır bulunuyor. Hıvatistan’da 15 bin Euro olan nakit kullanım sınırı Yunanistan’da 500 Euro ile sınırlı.

Alışverişlerde 10 bin Euro’nun üstündeki kısım nakit ödeme aracı haricinde ödenmesi artık zorunluluk olurken kuralı ihlal edilmesi halinde ürün tutarının yüzde 40’ından ve 9.999,99 Euro’dan az olmayacak şekilde ceza ile karşı karşıya kalacak.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz