16.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

İşten çıkartılan çalışanlar için müjdeli haber: NetEnt’in toplu işten çıkarımı mahkeme engeline takıldı

11 Aralık 2020 / Malta

The General Workers’ Union (GWU), NetEnt’in toplu işten çıkarmasını engellemek amacıyla ihtiyatı tedbir talebinde bulunarak Malta Yüksek Mahkemesi’ne başvurmuştu. Bu başvurunun ardından mahkeme, Netent’in aleyhine ihtiyatı tedbir çıkartarak toplu işten çıkarmayı durdurdu.

GWU, NetEnt’in istihdamı koruyan Avrupa ve Malta yasalarına aykırı hareket ettiğini belirtti. Yasalara uygun olarak sendikaya bildirim yapılmadığını ve danışmanlık alınmadığını söyleyen GWU, NetEnt ve Evolution Gaming’in işten çıkarmayı Noel’in hemen öncesinde yaparak çalışanların dayanışmasını engellemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bir GWU temsilcisi “Mahkeme’nin acil talebimizi takiben müdahalesi sayesinde, şu anda 324 yasadışı işten çıkarma beklemeye alındı. NetEnt ve Evolution Gaming’in danışmanlık yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi konusunda ısrar etmeye devam edeceğiz ve işlerin kaydedilmesini ve bunun mümkün olmadığı durumlarda uygun tazminatın ödenmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. ” açıklamasında bulundu.

Mahkeme süreci 17 Aralık’ta başlıyor.

Sendika karar belgeleri

Kaynak: Independent Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz