17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Ertelenen vergilerin geri ödemesi Haziran’da başlıyor

12 Mayıs 2022

Malta’da Covid-19’un ekonomik faaliyetler üzerindeki etkisini azaltmak için Mart 2020’de başlatılan vergi erteleme önleminden faydalanan şirketler için geri ödeme başlıyor. Haziran ayında ilk taksit ödemesiyle başlayacak geri ödeme 2024’ün Aralık sonuna kadar 30 ayda gerçekleştirilecek.

Hükümet vergi komiserliği pandemi dönemi mali yardım paketinin parçası olarak sunulan vergi erteleme tedbirin faydalanan şirketler için geri ödemenin başlayacağını duyurdu.

2021 Aralık ayına kadar uzatılan vergi ertelenmesinden faydalanmış olan şirketlerin ilk taksit tutarlarının geri ödemesinin 2022 Haziran ayında başlayacağı ifade edildi. Şirketler ilk taksiti Haziran ayında ödeyerek başladıkları takdirde ertelenmiş vergilerin faizinin durdurulacağı belirtilirken geri ödemelerin 2024 Aralık sonuna kadar ödenmesi hedefleniyor.

2024 Aralık ayına kadar bunun yapılmaması halinde vergi erteleme planı kapsamında verilen yardımlar kaybedilebilir ve ödenmeyen tutara, program uygulanmamış gibi faiz işletilebilir.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz