18.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Almanya’dan Türkiye’ye turizm için güvenli koridor oluşturulacak mı?

10 Mart 2021 / Malta

Koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlamalarını sürdüren Almanya’da turizmciler, Türkiye’ye gelmek isteyenler için güvenli turizm koridoru uygulaması başlatılması çağrısında bulundu.

DW Türkçe’den Değer Akal’a konuşan Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Norbert Fiebig, en gözde turizm ülkelerinden biri olarak nitelendirdiği Türkiye’de tatil yapma imkanının sağlanmasını istediklerini belirterek, “Türkiye, Almanların da çok sevdiği, son derece çekici bir tatil ülkesi. Bu nedenle seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin Türkiye’ye seyahat imkanı sunabilmeleri büyük önem taşıyor.” dedi.

Güvenli koridor uygulaması tekrarlanacak mı?

Koronavirüs salgınından önce son olarak 2019 yaz sezonunda Alman turistler tatil için İspanya’dan sonra en çok Türkiye’yi tercih etmişti. Ancak Türkiye, Almanya’nın salgın sebebiyle vatandaşlarına seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğu ülkeler listesinde yer alıyor.

Alman ve Türk hükümetleri arasında geçen yıl yaz sezonunda yürütülen görüşmeler sonucunda, Almanya Ağustos’ta Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını “özel düzenleme” ile gevşetti.

Bu yaz Akdeniz ve Türkiye’de tatil yapmak isteyenlerin çoğunluğuna dikkat çeken Alman turizmciler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya’dan Türkiye’nin farklı tatil bölgelerine güvenli koridorlar oluşturulmasını istiyor.

Türkiye tatil paketlerinde Covid-19 sigortası dönemi

Almanya’nın en büyük turizm şirketlerinden TUI, hükümetin seyahat uyarısına rağmen Türkiye tatili için sigorta uygulamasını başlattı.

Covid-19 salgını döneminde müşterilerin endişe etmeden tatil yapabilmesi için Covid Koruma Sigortası sunan TUI, Türkiye’ye seyahat edecek turistlerin, koronavirüse yakalanması halinde oluşacak tedavi, PCR testi, Almanya’da bir hastaneye nakil gibi bazı ek masrafları üstleniyor.

Enfeksiyon ya da enfeksiyon şüphesi halinde karantinada kalma zorunluluğu bulunan müşterilerinin de 14 gecelik konaklama masraflarını sigorta karşılayacak. Ayrıca Türkiye için satın alınan tatil paketlerinin iptal, geri ödeme ve başka bir ülkeye seyahat değişikliği hakları da bulunuyor.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz