19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Yunanistan’da İskeçe Müftüsü’ne ırkçı saldırı: “En iyi Türk, ölü Türk’tür”

1 Aralık 2020 / Malta

Batı Trakya’da, kimliği meçhul kişiler, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin şehir merkezinde ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın asansörüne kırmızı boya ile hakaret ve ırkçı tehditler içeren yazılar yazdı. Asansörün aynasına “En iyi Türk, ölü Türktür” ve küfürlü başka ifadeler yazan saldırganlar, daha sonra kayıplara karıştı. Şikâyet üzerine olay yerine gelen polis soruşturma başlattı.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı açıklamayla olayı kınadı. Açıklamada, “Söz konusu olay Yunanistan’da ırkçı ve fanatik grupların Batı Trakya Türk Azınlığı’nın varlığına ve temsilcilerine yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yunan devletinden menfur olaya ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüterek olayı aydınlatmasını ve faillerinin adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz” denildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabında “Batı Trakya’da İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete’nin evine yapılan saldırıyı kınıyorum. Türk azınlığın haklarını koruma sorumluluğunu taahhüt edenlerin dikkatini çekiyorum. Umarım AB, saldırıya uğrayan bir Müslüman olduğu zaman da insan haklarını hatırlar” dedi.

Kaynak: artıgerçek

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz