16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Yaşam maliyeti düzenlemesi yılda iki kez verilsin

30 Ocak 2022

Malta’nın yeşil partisi ADPD, temel gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışına dikkat çekerek yapılan Yaşam Maliyeti Düzenlemesi (COLA) desteğinin yılda iki kez verilmesini istedi.

Malta’nın yeşil partisi Demokratik Alternatif (AD) ve Demokratik Parti’nin (PD) birleşmesi ile kurulan ADPD Partisi Başkanı Carmel Cacopardo dün Hamrun’da basın toplantısı düzenledi. Ekmek, süt, makarna ve tereyağı gibi temel gıdaların fiyatlarında yaşanan artışlarla makul bir temel yaşam gelirine ihtiyacın da arttığına dikkat çekti.

Resmi asgari ücret ile hanenin ihtiyaç duyduğu makul temel yaşam geliri arasında bir uçurum ortaya çıktığını belirten Cacopardo, iki yetişkin ve iki çocuktan oluşan bir hanede bu farkın 2020 fiyatlarıyla yaklaşık yüzde 40 olduğunu söyledi.

Maaş ve emekli maaşlarında yapılan yaşam maliyeti ayarlamalarının önceki yılın maliyetini yansıttığını hatırlatan Cacopardo, “Asgari ücret ve emekli maaşlarında yapılan yaşam maliyeti ayarlaması Haziran sonu ve Aralık sonuna doğru yılda iki kez yapılmalıdır. Böylece savunmasız ve düşük gelirli kişiler için önemli bir fark yaratılabilir” dedi.

ADPD Genel Sekreter Yardımcısı Sandra Gauci, fiyatlardaki artışın gıda gibi günlük ihtiyaçları etkilediğini ve savunmasız insanlara aşırı yük bindiğini söyledi. Gauci, “Hükümet yurtdışında olanları kontrol edemese de, Malta’da gerekli hafifletici önlemleri alabilir” dedi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz