23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Uyuşturucu Bağımlılığı Yüzünden Hırsızlık Yapan Adam 3 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

39 yaşındaki Leandross Cutajar, Mart ve Nisan ayları arasında gerçekleştirdiği bir dizi araç hırsızlığı suçunu itiraf etmesi üzerine 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Uyuşturucu bağımlılığını finanse etmek için hırsızlık yaptığı belirtilen Cutajar, toplam 12 suçtan suçlu bulundu.

Suçlamalar arasında Paola’da Mart ayında park halindeki bir araçtan ve Nisan ayında Żabbar, Paola ve Bormla’da park halindeki üç araçtan hırsızlık yapmak yer alıyor. Cutajar ayrıca Mart ve Nisan ayları olmak üzere Paola’da park halindeki araçlardan hırsızlık yapmaya teşebbüs etmekten de suçlu bulundu. Bu girişimlerden ilkinde iki aracı hedef aldığı belirtiliyor.

Cutajar, bu altı olayda da hırsızlık girişiminde bulunduğu araçlara zarar vermekle de suçlandı.

Yargıç Donatella Frendo Dimech, Cutajar’ın polise işbirliği yaptığını ve ilk fırsatta suçlarını itiraf ettiğini takdir etti ancak 2003 yılına kadar uzanan kapsamlı bir suç geçmişini de hesaba kattı.

Yargıç, Cutajar’ın kendisini bu tür suçlara sürükleyen uyuşturucu bağımlılığını aşması için bir fırsat daha vermesi gerektiğini söylese de bunun kontrollü bir ortamda sağlanmasının ve işlediği suçların karşılığının ödenmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, en uygun çözümün etkili bir hapis cezası olduğuna karar veren Yargıç Dimech, Cutajar’ı üç yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanığın ihtiyaç duyduğu yardımı almasını sağlamak amacıyla üç yıllık bir tedavi emri verildi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz