24.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

UNESCO, Malta Sanat Bienali’ne Hamilik Verdi

UNESCO, Malta Sanat Bienali’ne Hamilik Verdi.

Etkinlik gelecek yıl Heritage Malta alanlarında gerçekleşecek.

UNESCO, 2024 yılında ilk kez düzenlenecek olan Malta Sanat Bienali’ne hamilik verdi.

UNESCO’nun hamiliği, Heritage Malta’ya göre bu sanat festivali için yüksek bir tanıma şekli olarak kabul ediliyor ve etkinlik gelecek yıl odak kültürel bir etkinlik olacak.

Maltabiennale.art, çağdaş sanat aracılığıyla Akdeniz’i inceleyecek ve bienalin ilk baskısı için belirlenen tema olan “Baħar Abjad Imsaġar taż-Żebbuġ” (Beyaz Deniz Zeytinlikleri) bu teması yansıtacak.

Bienal, çoğunlukla Heritage Malta’nın tarihi alanları olan Malta ve Gozo’da gerçekleşecek ve UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanı olarak ilan edilen yerler arasında Valletta, başkent, ve Gozo’nun Ġgantija tapınakları da bulunuyor.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay’ın mektubunda, Akdeniz sanatı ve kültürleri arasındaki maltabiennale.art’ın diyalogunun UNESCO’nun amaçlarını mükemmel bir şekilde yansıttığı ve bu nedenle UNESCO’nun maltabiennale.art 2024’e hamilik verdiği belirtiliyor.

UNESCO’nun Malta nezdindeki büyükelçisi Joseph Vella Gauci tarafından iletilen mektupta, maltabiennale.art’ın başkanı Mario Cutajar ve Heritage Malta tebrik edilirken, başarılar dileyerek iletiliyor.

maltabiennale.art 2024, 11 Mart’ta kapılarını açacak ve Mayıs sonuna kadar ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.

Sanatçıların katılım önerilerini sunmak için sadece bir haftaları kalmışken, 80 ülkeden 500’den fazla başvuru zaten alınmış durumda.

Bu girişim, MUŻA (Malta Ulusal Toplum Sanat Müzesi) aracılığıyla Heritage Malta tarafından yürütülen bir girişimdir ve Arts Council Malta ile işbirliği içindedir.

Bienal ayrıca sanat, dış ilişkiler ve Gozo bakanlıkları ile birlikte Visit Malta, Spazju Kreattiv, Malta Kütüphaneleri ve Valletta Kültürel Ajansı işbirliği ile sunuluyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz