15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Ülkeler COVID-19 kapsamında seyahat önlemlerini genişletti

30 Mart 2021/Asena Bilgiç/Malta

İtalyan hükümeti, üçüncü enfeksiyon dalgasını yaşayan ülkelerden gelen AB yolcuları için zorunlu beş günlük bir karantina getirecek. Önceden, yalnızca bloğun dışından gelenler kendi kendini izole etmek zorundaydı.

Salı günkü karar, Almanya’ya giden tüm hava yolcularının negatif PCR testi sonucu gerektiren yeni kuralların yürürlüğe girmesiyle birlikte açıklandı. Almanya kısmi bir tecrit altında kalsa da korona virüs vakaları artmaya devam ediyor. Salı günü, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ülkenin yeni kurallara uyumu sağlamak için kara sınırlarındaki kontrolleri artıracağını duyurdu.

Almanya’nın yolcular üzerindeki kısıtlamaları ilk olarak Cuma günü, ülkenin Halk Sağlığı Enstitüsü başkanı üçüncü dalganın devam etmesi halinde günlük vaka sayısının 100.000’e yükselebileceği konusunda uyardı.

Diğer Avrupa seyahat kısıtlamaları

Pazar gününden bu yana, Fransa’dan Almanya’ya giriş yapan yolcular, Alman makamlarının tüm ülkeyi yüksek riskli bir bölge olarak belirlemesinin ardından, negatif PCR testi sonucuna sahip olmak ve 10 gün boyunca karantina altında kalmak zorunda kaldı.

Almanya’nın yeni kuralları, Alman hükümetinin seyahatlerden kaçınma tavsiyesine rağmen, Paskalya haftasonu öncesinde Mayorka’ya seyahat eden binlerce turist için baş ağrısına neden oldu.

 

Kaynak: BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz