19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

“Türkiye-Malta Business Networking Event” etkinliği düzenlendi. 

Büyükelçi Erdeniz Şen’in ev sahipliğinde, Malta’daki Türk işletmeleri arasında iş ilişkisi ağı kurma etkinliği düzenledi. Etkinlik, Malta ve Türkiye’nin önde gelen iş insanlarını bir araya getirdi.

T.C. Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen

Malta’nın Dışişleri Bakanı Ian Borg ve Ulaştırma Bakanı Aaron Farrugia gibi önemli isimlerin de katıldığı etkinlik, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu tür etkinlikler, işbirliği fırsatlarını keşfetmek ve fikir alışverişinde bulunmak için ideal bir platform sunuyor.

Malta’da yaklaşık 3,200 Türk vatandaşının yaşadığına dikkat çeken Bakan Ian Borg, bu durumun toplumu zenginleştirdiğini ve farklı kökenlere sahip insanlar arasında ortak anlayış, saygı ve empatinin önemini vurguladı. Ayrıca, Malta ve Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımların son yıllarda önemli ölçüde arttığını ve 2022’de 314 milyon Euro’ya ulaştığını belirtti.

Malta’nın Avrupa Dış İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg

Ulaştırma Bakanı Aaron Farrugia ise Türkiye’nin altyapı ve ulaştırma sistemlerine özellikle de kara sistemine olan ilgisini dile getirdi. İki ülke arasında denizcilik ve havacılık sektörlerinde işbirliği fırsatları üzerine görüşmeler yapıldığını ve bu alanda mutabakat zaptı imzalandığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Aaron Farrugia

ESC Grup Direktörü Kor Kurt Akın, Malta-Türk Business Networking’e katılmanın doğru bir adım olduğunu ve gelecekte daha fazla işbirliği beklentisiyle bu tür platformların genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Malta’da uzun yıllardır yaşayan Harmanci & Partners Direktörü Dr. Ezgi Harmanci ise Malta-Türk İş Topluluğu’nun, her iki ülkede iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilere en iyi fırsatları sunabileceğini söyledi.

Etkinlik, ESC Group’un sponsorluğunda leziz Türk mutfağı yemeği ile sona erdi. İş ilişkisi kurmak amacıyla yapılan bu etkinlik, Malta ile Türkiye arasında daha yakın ilişkiler ve işbirlikleri kurma amacını taşıyan önemli bir adım olarak kayda geçti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz