13.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Türk Hava Yolları 8 saati aşan uçuşlarda yeniden sıcak yemek ikramına başlıyor

1 Mart 2021 / Malta

Koronavirüs salgını nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarında sıcak yemek servisini kaldırmıştı. THY’nin pandemi döneminde durdurduğu sıcak yemek servisinin yeniden başlayacağı öğrenildi. AirportHaber’de yer alan habere göre; ER uçuşlarında (8 saati aşan uçuşlar oluyor) sıcak yemek ikramı 1 Mart (bugün) itibariyle yeniden başlatılıyor.

THY’nin aldığı bu karar kabin ekipleri arasında tedirginliğe neden olurken, sıcak yemeğin ikramının uygulanması sırasında oluşabilecek risklere dikkat çekildi.

Normal şartlarda Business Class yolcuları dahil 300’e yakın yolcuya hizmet verilen ER uçuşlarında sıcak yemeğin başlaması, tüketilmesi ve arkasından çay kahve gibi ikramlarla birlikte yolcuların bu süreçte saatlerce maskesiz kalabileceği ve bunun da hem yolcular hem de kabin ekipleri için ciddi risk teşkil edebileceği ifade ediliyor.

Yolcular uzun bir süre maskesiz kalacak

THY’nin 1 Mart itibariyle başlaması talimatını verdiği sıcak yemek ikramı kabin ekiplerinin uzun bir süre maskesiz yolcularla temas etmesi anlamına geliyor.

Bu durumun Business Class bölümünde de geçerli olduğu ve buradaki durumun daha riskli olabileceği öğrenildi. Business Class bölümüne hizmet veren kabin memurlarının buradaki yolculara yemeklerini açıp ısıtarak sunacağı ve maskesini çıkaran yolcularla sürekli yakın temas halinde olacağı belirtildi. Söz konusu karar karşısında şaşkınlık yaşayan kabin ekipleri bu riski almak istemediklerini ifade etti.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz