19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Tüketici 20 bin TL olan telefona vergilerle 40 bin 44 TL ödüyor!

Reşit Şahin

15 Eylül 2022

Türkiye’de tüketiciler bir telefon almak istediğinde telefonun vergisiz fiyatı kadar da vergiye para ödüyor. Vergisiz fiyatı 20 bin TL olan bir telefon Türkiye’de tüketicilere vergiler sonrası 40 bin 44 TL’ye mal oluyor.

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, www.vergiyedair.com sayfasında telefondan alınan zorunlu ücretlerin hepsini kalem kalem toplulaştırmaya devam ediyor.

Vergi Uzmanı Dr. Bingöl son olarak Twitter adresinden de paylaştığı bilgilerle bir telefondan alınan vergilerin telefonun kendi fiyatından daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Dr. Ozan Bingöl “Cep telefonu olmak istiyorsanız adı vergi olan veya adı vergi olmasa da sizden zorla alınan unsurlar söz konusudur. Bu zorunlu ödeme niteliği nedeniyle bunların hepsini ben vergi kalemi altında toplulaştırıyorum” açıklamasının ardından vergisiz bir telefonun üzerine konulan tutarlarla telefonun maliyetini hesapladı.

20 bin TL vergisiz fiyatı olan telefon Türkiye’de bir tüketici tarafından satın alınmak istendiği zaman:

Yüzde 1 Kültür Bakanlığı Payı 200 TL, yüzde 12 TRT Bandrol Ücreti 2 bin 424 TL, yüzde 50 ÖTV 11 bin 312 TL ve bütün bunların üstünden yüzde 18 KDV olarak 6 bin 108 TL vergiler telefon ücretine ekleniyor.
Böylece 20 bin TL olan telefon vergilerle Türkiye’de tüketicilere 40 bin 44 TL’ye mal oluyor.

Vergiyedair

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz