14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Pelin Kaya Davası: Aile İtiraf Anlaşmasını Kabul Etti

Pelin Kaya davasında yeni bir gelişme yaşandı. Katil, 5 Şubat 2024’teki son duruşmada suçunu itiraf etmişti. Pelin Kaya’ya kasıtlı olarak aracıyla çarpan ve daha sonra taşlarla saldıran katil, son duruşmada suçlamaları kabul ettiğini söylemişti.

Pelin Kaya’nın ailesi ise itiraf anlaşmasını kabul etti.

Dava, Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilirken, katilin müebbet hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor; ancak itiraf anlaşmasının kabul edilmesi katile herhangi bir indirim veya şartlı tahliye sağlamayacak.

Ablası Derya Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Sevgili Malta halkı ve değerli destekçilerimiz,

Bu zor süreçte bizimle birlikte olduğunuz için size minnettarız. Kaya ailesinin bu trajedinin kaybedeni olduğunu ve Pelin’in bir daha geri dönmeyeceğini, acının hiçbir zaman dinmeyeceğini bilmenizi isterim.

Katilin en ağır cezayı hak ettiğini düşünsek de; adaleti bir an evvel sağlamak adına, sürecin zor ve yorucu doğasını göz önünde bulundurarak, daha hızlı bir şekilde sonuca varılması için savcılık ofisi tarafından yapılan görüşmelerde tarafımıza danışıldığını ve bu görüşmelerde yer aldığımızı, itiraf anlaşmasının şartları konusunda anlaştığımızı teyit edebiliriz.

Hiçbir zaman pes ettiğimiz düşünülsün istemeyiz, ailemizin biraz olsun nefes alabilmesi için bu adımı attık, bizi anlayacağınızı umuyorum, insanların vicdanına sığınıyoruz.

Derya Kaya”

“Dear people of Malta and our dear supporters, we are grateful to you for being with us in this difficult process, i want to you know that the Kaya family is the loser of this tragedy, Pelin will never come back and the pain will not go away.

Even though we think the murderer deserves the harshest punishment; in order to ensure the speed of justice the speedy conclusion considering the difficulty and exhausting nature of the process we can confirm that we were consulted and included during the discussions held by the attorney general’s office and that we agreed to the terms of the plea bargain.

We never want it to be thought that we have given up, we took this step so that our family can breathe a little, I hope you can understand us, we seek refuge in the conscience of the people.

Derya Kaya”

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz