14.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın en büyük buğday ihracatçısı Macaristan oldu

20 Haziran 2022

Malta’nın en büyük buğday ihracatçısı Rusya’nın yerini Ukrayna savaşından sonra Macaristan aldı.

Kordin Tahıl Terminali’nden bir yetkili TVM News’e terminalde bu yıl ithalatçılar için yılda 100 bin tondan fazla buğday ve tahıl depolandığını söyledi.

Malta’da 1989 yılında açılan hububat terminali aç futbol sahası büyüklüğünde olup ithal tahıl buğdayın burada depolandığını anlatan yetkili yerel tüketim için ithalatçılara günde ortalama 20 kamyona buğday ve tahıl yüklendiğini açıkladı.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle Malta’nın en büyük buğday ihracatçısı olarak Rusya’nın yerini Macaristan’ın aldığını onu Kazakistan ve Avusturya’nın izlediğini aktaran yetkili pandeminin neden olduğu kıtlıktan sonra bile Kordin Tahıl Terminali’nde hiçbir ürünün depolanmadığını belirterek “Ancak, Ukrayna’da savaş patlak verdiğinde, burada eşi görülmemiş miktarda ürün depolandı” dedi.

Maltalılar her yıl 100 bin tondan fazla buğday tüketiyor diyen Kordin Hububat Terminali CEO’su Alex Agius, hükümetin yerel ithalatçılara bu ürünlerin fiyatlarındaki artışın neden olduğu sıkıntıyı mümkün olduğunca hissetmemeleri için yardım ettiğini söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz