17.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta’daki yabancılar aşı sertifikası indirmek için SMS kodu alacak

21 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Sağlık bakanlığı, Malta’da COVID-19 aşısı almaya uygun yabancılara aşı sertifikalarını indirmeleri için bir kod verileceğini duyurdu.

Sağlık otoriteleri tarafından işletilen güncel aşı sertifikası web sitesi sadece Malta kimlik kartı sahipleri veya ikamet belgesi sahibi kişiler tarafından kullanılabiliyor.

Ancak sağlık bakanlığı sözcüsü MaltaToday’e, bu tür belgelere sahip olmayan yabancılara, web sitesindeki Kimlik Kartı Belge Numarası bölümüne girilebilecek bir SMS doğrulama kodu gönderileceğini söyledi. Kod, ikinci dozdan itibaren iki haftalık süre geçtikten sonra gönderilecek..

Bu hafta Malta ve Gozo’nun farklı yerlerinde mobil aşı klinikleri faaliyete geçti ve ülkede yaşayan yabancıların aşı olmasına olanak sağladı.

Bu kliniklerden yararlanan kişilerin, kira sözleşmeleri, iş sözleşmeleri ve eğitim düzenlemeleri gibi kimlik belgelerini ve Malta’da yaşadıklarına dair kanıtları yanlarında götürmeleri gerekmektedir.

Malta’da yaşayan oturma izni veya kimlik kartı olmayan birkaç kişi, aşı kursunu tamamladıktan sonra aşı sertifikasını indiremeyecekleri konusunda endişelerini belirtmek için gazeteye ulaştı. Bu durum, oturma izni olanlardan 12 ila 15 yaş arasındaki çocukları da etkiliyor.

Bir okuyucu “Bu mantıklı değil. Malta’da yaşadığım için savunmasız bir kişi olarak Avrupa kimliğimle aşıyı oldum, ancak şimdi tam olarak aşılanmış olsam bile tatil için eve gidemiyorum ”dedi.

MaltaToday, 145 aşı yardım hattını aradı ve konuyla ilgili rehberlik istemek için bir yabancı gibi davrandı. Çağrıyı yanıtlayan kişi, bugün olduğu gibi, Malta’da ikamet etmeyen kişilerin, aşıyı aldıktan sonra aşı sertifikalarını indiremediklerini doğruladı.

Herhangi bir yerden indiremezsiniz” dedi. “Şu anda aşı sertifikasının indirilebileceği çevrimiçi bir portal yok.”

Pazartesi günü, yüzlerce kişi, Mosta Teknopark’taki mobil aşı kliniğinde ve Malta Üniversitesi’ndeki Ağ Geçidi Binasında aşı olmakiçin kuyruğa girdi. Başbakan Yardımcısı Chris Fearne, günde 2 bin461 doz aşılama olduğunu tweetledi.

Gezici klinik 23 Temmuz Cuma günü Zejtun’da ve St Julian’da olacak.

Pazartesi günü, 386 bin 328’i ilk doz olmak üzere 728 bin 106 aşı uygulandı. 359 bin 042 kişi ise tam aşılı.

Kaynak Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz