15.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta Ticaret Odası’ndan vaka artışına karşı acil eylem planı

17 Eylül 2020 – Malta

Malta Ticaret Odası Perşembe günü yaptığı açıklamada, Korona vakalarındaki ani yükselişi kontrol altına almak için acil olarak yeni tedbirlerin gündeme alınması gerektiğini belirtti.

Ticaret Odası, uygulanacak tedbirlerin ülkenin fiziksel ve ekonomik sağlığının yararına olduğunu belirterek, bu konunun Malta Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Konseyinin (MCESD) acil bir toplantısında tartışılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“Diğer ülkelerin de deneyimlediği gibi, nüfusun belirli kohortları arasında yenilenmiş bir disiplinin gerekli olduğu açıktır. Bu nedenle Oda, uygun yaptırım tedbirlerini hızlandırmak için tüm icra kurumları tarafından uyumlu bir yaklaşım çağrısında bulunuyor.”

Yetkililerin, şu anda dünyanın her yerinde yaşamın tüm yönlerini yutan salgının ciddiyeti konusunda ihtiyatlı olmak için bilinçlendirme kampanyalarını hızlandırmaları gerekiyor. “Ayrıca, halkın bilincinde de delinmeli, uyum sağlamamız gerekirken, pandemi öncesi bildiğimiz hayatın normalliğe geri dönmemesi gerekiyor.”

MCESD, acilen “vahim” durumu ve bunu herkes için ulusal bir öncelik haline getirme ihtiyacını tartışmalıdır.

Vakalardaki mevcut yükselmeyi kontrol etmek için kısa bir süre artırılmış kısıtlamaların derhal getirilmesini önerdi.

Önerilen kısıtlamalar, diğerlerinin yanı sıra, halka açık toplantıların boyutunun küçültülmesi, ev dışında her zaman maske takılması ve mümkün olan yerlerde uzaktan çalışmanın aktif olarak teşvik edilmesini içerebilir. Bunun yanı sıra yetkililer, belirli eğlence tesislerinin ve ortak kullanım alanlarının geçici olarak kapatılmasını da düşünebilir.

“Eğitimle ilgili olarak, konuya göre, ebeveynlerin çocuklarını okula gönderme konusunda giderek daha fazla şüphe duymaları gerçekçi değil. Enfeksiyon oranının yeniden kontrol altına alınmasını sağlamak için kısa vadede çalışmalıyız. Bu aynı zamanda okullara, öğrencilerinin alımına kendilerini daha iyi hazırlamaları için çok ihtiyaç duyulan ek süre sağlayacaktır. Çocuklarımızın yararına olan okulların yeniden açılması, ancak yüksek önlemler ve disiplinli yaptırımlar altında gerçekleşebilir. Bir kontrol görünümü elde edildiğinde, uzatılmış kısıtlama süresi yavaşça serbest bırakılmaya başlayabilir. ”

Yaşlılara yönelik bakım evlerine yönelik hedefli tedbirler ve acil desteğin de geciktiği, çünkü onlar da son derece zor zamanlarla karşı karşıya kaldığı belirtildi. “Ülkenin sağlık hizmetleri çok kısa sürede sular altında kalacağı için ülke, virüsün yayılmasını ulusal bir öncelik olarak kontrol etmeye yardımcı olmalı.”

Ticaret Odası, “ciddiye alınması gereken çok gerçek bir tehdit olduğunu” söyledi. “Bu, toplumun çöküşünü tehdit ediyor. Birlikte başardığımız her şeyi korumak için birlikte çalışmalıyız.”

Kaynak : the malta independent online – https://www.independent.com.mt/articles/2020-09-17/local-news/Brief-period-of-heightened-measures-required-to-control-Covid-19-spike-Malta-Chamber-6736227001

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz