30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta Sahillerinde Hızlı Hava Değişimi: Çocuk Għajn Tuffieħa Akıntılarından Ekiplerin Cesur Çabalarıyla Kurtarıldı

Malta’nın Għajn Tuffieħa sahilinde dün öğleden sonra yaşanan hızlı hava değişimi, sert rüzgarları beraberinde getirerek cankurtaran ekiplerini harekete geçirdi. Malta Kızıl Haçı’ndan gelen bilgiye göre, çocuğun tehlikeli akıntılarda mahsur kaldığı haberi üzerine cankurtaranlar derhal müdahale etti.

Olayın ardından konuşan bir yerel vatandaş, “Hızlı hava değişimi nedeniyle akıntıların ani bir şekilde güçlendiğini” belirtti. “Denizde güvenliği sağlamadan girenler, bayraklardaki renk değişimini fark edemeyebilirler. Havanın hızla değişmesiyle birlikte, plajlarımızdaki tehlike seviyeleri artıyor.”

Rüzgarın Kuzey Batı yönünden geldiği göz önüne alındığında, yetkililer yüzücülerin güvenlikleri için etkilenen tüm plajlardan uzak durmalarını öneriyorlar. Rüzgarın bu akşam saatlerinde sakinleşerek 4 şiddetine ineceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Perşembe günü adaları etkisi altına alacak olan fırtına ise yağmur ve şiddetli rüzgarlar getirmesi bekleniyor. Yerel halkın ve ziyaretçilerin bu değişen hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz