16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Felaket Bölgesi Libya’ya Yardım Elçisi Olarak 73 Kişilik Ekip Gönderiyor

Malta, Daniel Fırtınası’nın neden olduğu felakette en az 2.300 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Libya’ya yardım eli uzatıyor. Bu ölümcül sel felaketi, Libya’nın Derna kentinde iki barajın patlaması sonucu meydana geldi ve kıyı kentini yerle bir etti. Nehir kenarındaki binalar çöktü, evler ve arabalar sular altında kaldı.

Malta, bu trajik olayın ardından Libya’ya sivil savunma departmanından ve silahlı kuvvetlerden oluşan bir ekip gönderecek. Kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla 73 kişilik bir birlik yola çıkıyor. Bu ekibin içinde bir sağlık ekibi de bulunacak. P61 isimli Malta’dan hareket edecek olan gemiye ek olarak 30 asker daha katılacak.

İçişleri Bakanı Byron Camilleri, Malta’nın son aylarda yaşadığı zor döneme rağmen diğer ülkelerin yardımına koştuğunu ifade etti. Bu, Malta’nın üçüncü kez acil yardım gönderdiği bir dönem olduğunu gösteriyor.

Derna’daki sel felaketinin Libya acil servisleri tarafından bildirilen ölü sayısı 2.300 kişiye ulaşırken, 5.000 kişi kayıp ve 7.000 kişi yaralı durumda. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, felakette hayatını kaybeden üç Kızılay gönüllüsünün de olduğunu açıkladı.

Trablus merkezli Kurtarma ve Acil Durum Servisi’nden Osama Ali, “Derna’daki durum şok edici ve çok dramatik” dedi ve “Hayat kurtarmak için daha fazla desteğe ihtiyacımız var çünkü hala enkaz altında insanlar var ve her dakika önemli” şeklinde ekledi.

Daniel Fırtınası’nın şiddetli yağmurları, daha önce Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’yi vurduktan sonra Pazar günü Libya’yı da vurarak bu yıkıcı sel felaketine yol açtı. Bu ayın başlarında, CPD (Malta Savunma Kuvvetleri) ülkeyi saran orman yangınlarına karşı Yunanistan’a 20 görevli göndermişti ve kavurucu sıcaklık ve yangınlarla mücadele etmişlerdi.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz