25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta, 2022’de sığınma taleplerinde düşüş yaşayan ülkeler arasında yer aldı

Malta, AB+ ülkeleri arasında 2022’de sığınma taleplerinin düştüğü üç ülkeden biri oldu.

Avrupa Birliği Sığınma Ajansı’nın yayınladığı yeni bir rapora göre, geçtiğimiz yıl AB+ ülkelerinde uluslararası koruma için yaklaşık bir milyon başvuru yapıldı.

Malta, koruma taleplerinin altı yılın en yüksek seviyesine ulaştığı bir dönemde sığınma başvurularının azaldığı ülkeler arasında yer aldı. Rapora göre, Malta’da 2018 yılında 2.130 olan başvuru sayısı, 2019’da 4.090’a yükseldi ve ardından üç yıl içinde kademeli bir düşüş gösterdi.

2022’de ise yaklaşık 1.320 sığınma başvurusu yapıldı, bu da bir önceki yıla göre %17’lik bir düşüş anlamına geliyor. Başvuranların beşte biri Suriyeliydi.

AB+ ülkelerindeki sığınma başvurularının çoğunluğu Malta’da gerçekleşti ve kilometrekare başına dört başvuru düştü. Ortalama olarak, Avrupa genelinde kilometrekare başına 0,2 başvuru yapıldı.

Öte yandan, Orta Akdeniz rotasında tespit edilen “düzensiz sınır geçişlerinin” sayısı arttı ve İtalya ve Malta’daki sığınma başvurularının sayısını geçti. Malta’ya yapılan iltica başvuruları düşüş gösterirken, İtalya’daki başvurular ise artış gösterdi.

Malta’ya transferlerin durdurulmasıyla ilgili olarak, bazı transferlerin ülkenin gözaltı politikası nedeniyle durdurulduğu belirtiliyor. Mahkemeler, hastalanan bir kişi ve sağlık sorunları yaşayan bir anne ve çocuğun transferlerini iptal etti ve transferin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurguladı.

Tüm bu gelişmeler, sığınma talepleri ve transferler konusunda AB+ ülkelerinin karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz