26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Kürtaj Yasası Meclis Tarafından Oybirliğiyle Kabul Edildi

Malta Parlamentosu, tarihte ilk kez kürtaj yasalarında değişiklik yaparak, doktorlara sınırlı koşullarda hamileliği sonlandırma izni veren bir yasayı oybirliğiyle kabul etti.

Yeni yasa, bir kadının hayatı acil bir risk altındaysa veya sağlığı “ölümüne yol açabilecek ciddi tehlikede” olduğunda kürtaj yapılmasına izin veriyor.

Ancak yasal düzenleme sadece belirli koşullar altında kürtaja izin verdiği için Malta, hala dünyadaki en katı kürtaj yasalarından birine sahip olacak.

Yasa tasarısı yasalaşsa bile, Malta hala dünyadaki en katı kürtaj yasalarından birine sahip olacak ve kürtaj, tecavüz, ensest ve ciddi fetal anormallikler dahil olmak üzere diğer tüm koşullar altında yasa dışı olmaya devam edecektir.

Tartışmalı yasa değişikliği, yedi aylık yoğun tartışmalardan sonra kabul edildi ve her iki taraf da protesto gösterileri düzenledi.

Yasa tasarısının orijinal hali, Andrea Prudente adlı 38 yaşındaki bir kadının, Malta’da kürtaj talebinin reddedilmesi üzerine kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Yeni yasal düzenleme, bazı kesimler tarafından memnuniyetle karşılanırken, diğerleri tarafından eleştirildi. Bu değişiklikle birlikte, Malta’da kürtaj yaptırmak isteyen kadınlara daha fazla seçenek sunulacak, ancak yasa hala sınırlı koşullar altında uygulanacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz