17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

İşverenler çalışanların aşı bilgisine ulaşmak istiyor

08 Ocak 2022

Değişen karantina kuralları sonrasında işverenlerin, çalışanların işe ne zaman döneceğine dair bir bilgiye sahip olmalarının imkansız olduğunu belirten Malta Ticaret Girişim ve Sanayi Odası işverenin çalışanların aşı durumuna dair bilgi sahibi olmak istediğini açıkladı.

Malta’da aşılı olanlar ve güçlendirici aşı olanlara dair karantina kurallarının değişmesiyle ilgili gelişmelere dikkat çeken Malta Ticaret Girişim ve Sanayi Odası bugün bir açıklama yaptı.

İşverenlerin, çalışanların aşı durumları hakkında bilgi isteme hakkına sahip olması gerektiğine yönelik çağrıda bulunan Oda, karantina kurallarında yapılan değişiklerle işçilerin karantinasını “kör bir şekilde” yönetmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Kurallardaki değişiklikle artık karantina süresinin işçilerin ve hane üyelerinin aşı durumlarına bağlı olduğunu hatırlatan Oda, karantinaya alınan işçinin işyerine ne zaman döneceğine dair bir bilgiye ulaşmalarının hiçbir yolu olmadığını söyledi.

İşverenlerin işçilere aşı durumlarını sorma hakkına sahip olması gerektiğini belirten Oda’nın açıklamasında “İşveren için bu, daha geniş bir sağlık ve güvenlik bağlamında ilgili bilgilerdir. Bu hak hak olmadan işverenlerin kötüye kullanımı tespitinin imkansız olacaktır” ifadeleri ile konuya dikkat çekti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz