16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Hükümet yangında zarar gören çiftçilere tazminat verecek

18 Haziran 2022

Tarım Bakanı Anton Refalo, son zamanlarda çıkan bir ot yangını nedeniyle mahsulleri yanan çiftçilere hükümetin tazminat vereceğini ve hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Bakan Anton Refalo, geçtiğimiz günlerde havai fişek fabrikasından çıkan yangında zarar gören çiftçinin de tazminat için başvurabileceğini bildirdi.

Tarım Bakanı Anton Refalo “Çiftçilere ne kadar zararı olduklarını söylemeleri için çağrı yaptık. Şimdi bu alanları ziyaret etmeleri ve tazminat vermeleri için yetkililer atadık” diye konuştu.

Tutarlar ve yardımın sınırlandırılıp sınırlandırılmayacağı konusunda ayrıntı vermeyen Bakan Refalo, bunların hala üzerinde çalışıldığını ve hasarın ölçüldüğünü söyledi.

Bakan Refalo, “Teknik uzmanlarımız çiftliği ziyaret edecek, değerlemeler yapacak, teklifler verecek ve ürünlere bakacak. Ondan sonra tazminat için adil bir fiyat verecekler” dedi.

Bu ayın başında çıkan ot yangınlarında rüzgarların da etkisiyle büyüyen alevler Swieqi’de 67 yaşındaki çiftçi Joe Caruana’nın, 200 yıldır ailesine ait olan tarlalardaki zeytin ağaçlarının ve meyve ağaçlarının yaklaşık 250’sini kül etmişti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz