22.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Her Beş Maltalıdan Biri Trafik Kaynaklı Aşırı Gürültüye Maruz Kalıyor

Avrupa Çevre Ajansı’nın gerçekleştirdiği bir araştırma, Malta’da yaşayan her beş kişiden birinin yolların neden olduğu trafik kaynaklı aşırı gürültüye maruz kaldığını ortaya koydu.

Yapılan çalışma, 2017 yılında Maltalıların %22,4’ünün yolların neden olduğu trafik gürültüsü sebebiyle 55 dB’den daha fazla gürültüye maruz kaldığını gösterdi. %1,9’luk bir kesim ise aynı seviyede uçak gürültüsüne maruz kalmıştır.

Araştırma, kırsal bölgelerde yaşayan Maltalıların ise yalnızca %3,7’sinin trafik kaynaklı aşırı gürültüye maruz kaldığını gösterdi.

Çalışma aynı zamanda otomobillerin neden olduğu gürültünün Avrupa Birliği’nde yaklaşık 113 milyon insanı olumsuz etkilediğini de belirtti. Bu sonuçla, çalışmanın yapıldığı yıl içerisinde 48.000 yeni kalp sağlığı sorunu vakası ve 12.000 erken ölüm yaşandı.

Ayrıca gürültü nedeniyle yaklaşık 6,5 milyon kişinin uykusunun bölündüğü ve yaklaşık 12.500 öğrencinin uçak gürültüsü nedeniyle derslerinde daha kötü sonuçlar aldığı hesaplandı.

Gürültü seviyeleri sabit kalırken, araştırma AB’nin 2020 yılına kadar gürültü kirliliğini azaltma hedefini gerçekleştirememesi nedeniyle endişelerini dile getirdi.

Maltalılar, Aşırı Gürültü Yapan Komşuları Yetkililere Bildirme Konusunda Öne Çıkıyor

Başka bir araştırma, Malta halkının en az üçte birinin komşularının aşırı gürültü yaptığı gerekçesiyle yetkililere başvurduğunu ortaya koydu.

Eurostat tarafından yapılan bir ankete göre, Maltalıların %34,7’si komşularının aşırı gürültü yapması durumunda yetkililere başvurduğunu belirtti ve bu oranla bu tür bildirimleri en fazla yapan topluluk olarak öne çıktı. Bu konuda Maltalıları %32,3 ile Hollandalılar ve %27,2 ile Portekizliler takip etti.

Öte yandan Arnavutluk’ta ise Arnavutların sadece %3,1’i bu tür raporları sunarak listenin en sonunda yer aldı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz