25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Hem iktidar hem muhalefet vekilleri yat limanına karşı

05 Aralık 2021

İşçi Partisi ve Milliyetçi Parti içinde yer alan Gozitan milletvekillerin, Ondoq Körfezi’nde yapılmak istenen ticari yat limanı projesine karşı olduklarını söyledi.

Ondoq Körfezi’nde Qala Creek Projesi uygulaması birçok itirazla karşı karşıya kaldı ve bu haftanın başlarında, devam eden temyizin bir parçası olarak bölgede mahkeme bölgede keşif yaptı.

Tartışmaların yeniden ortaya çıkmasıyla Lovin Malta Gazetesi, Gozitan milletvekilleriyle temasa geçerek teklife ilişkin tutumlarını ve eğer gelişmeye karşılarsa bu konuda birlikte hareket edip etmeyeceklerini sordu.

Hem İşçi Partisi hem de Milliyetçi Gozitan milletvekilleri, gelişmeye karşı olduklarını açıkça belirttiler. Bölgede seçilen milliyetçi milletverilleri Chris Said, Joseph Ellis ve Claudette Buttigieg, bir PN hükümetinin araziyi alacağını ve onu bir milli parka dönüştüreceğini tekrarladı.

Hükümetin Gozo bakanı Clint Camilleri de “projeye katılmadığını” söyledi. Camilleri “Belediye başkanıyken verdiğim kararda nettim ve şimdi Bakan olmama rağmen pozisyonumda tutarlı kaldım” dedi.

İşçi Partisi için bir Gozitan milletvekili olan Eğitim Bakanı Justyne Caruana da yaptığı konuşmada, teklife karşı tutumunu da yineleyerek “Bir Gozitan ve İşçi Milletvekili olarak her zaman doğal çevremizin korunmasından ve muhafaza edilmesinden bahsettim.  Ħondoq ir -Rummien’deki projeye karşı olduğumu tekrar belirtiyorum” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz