20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Mahkeme, Ondoq Körfezi’nde incelemelerini tamamladı

01 Aralık 2021

Ondoq Körfezi’nde yapılmak istenen ticari yat limanı projesinin iptali için açılan dava ile ilgili mahkeme bölgede incelemelerde bulundu. Qala sakinleri, belediye başkanı ve eylemciler de inceleme sırasında körfezde bir araya gelerek projenin iptalini istedi.

Qala Yerel Konseyi, yaşadıkları bölgeye yapılmak istenen ticari yat limanı projesine karşı Çevre Planlama ve İnceleme Mahkemesi’ne açtıkları iptal davasında mahkeme dün sahada incelemelerde bulundu.

Mahkemenin bir yıldan uzun bir süre önce yapılan son oturumunda temyiz isteminin ardından bölgede inceleme yapılmasına karar verilmişti. Qala Belediye Başkanı Paul Buttigieg de “Gozo çok şey kaybetti, Ondoq’u kaybetmeyelim” ifadeleri ile inceleme günü halkı destek vermeye bölgeye çağırmıştı.

Dün mahkeme incelemelerini sürdürürken, belediye başkanı, bölge sakinleri, aktivist insanlar da körfezde bir araya gelerek yat limanı projesinin iptalini istedi. Mahkeme heyeti bu incelemeler sonrası iptali istenen proje ile ilgili kararını verecek.

Moviment Graffitti Facebook gönderisinde, toplanan kalabalığın görüntülerini “Şu anda Qala Belediye Başkanı’na ve 19 yıldır mücadele eden tüm bölge sakinlerine desteğimizi göstermek için Ħondoq ir-Rummien’deyiz” diyerek paylaştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz