11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Faroe Adaları, Türkiye’yi 2-1 mağlup etti!

26 Eylül 2022

Türkiye A Milli Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Faroe Adaları karşısında 2-1 mağlup ayrılarak Türk futbol tarihinin hezimetlerinden birisini yaşadı.

Uluslar C Ligi 1. Grup’ta Faroe Adaları ile karşılaşan Türkiye, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. A Milli takım Lüksemburg ile 3-3 berabere kalarak Uluslar B Ligi’ni garantilerken Torsvollur Stadı’nda dün oynanan maçta kötü futbolunu sürdürdü.

Birçok kaliteli oyuncusuna rağmen oyun olarak rakibine üstünlük kuramayan Türkiye 51 ve 59. dakikalarda Davidsen ve Edmundsson’un kaydettiği gollerle 2-0 yenik duruma düştü.

A Milli Takımın tek golünü ise oyuna 60. dakikada giren Serdar Gürler 89. dakikada kaydetti.

FIFA Dünya sıralamasında 125. sırada yer alan Faroe Adaları karşısında mağlup ayrılarak tarihi bir yenilgi alan Türkiye’nin aksine Faroe Adaları bu galibiyetle büyük sevinç yaşadı. Faroe Adaları bu galibiyetle futbol tarihinde 2016’daki Yunanistan galibiyetinden sonra Malta, Letonya, Andorra, Lihtenştayn ve Litvanya haricinde Türkiye’yi de mağlup etmeyi başardı.

Ev sahibi takım 8 puanla 3. sırada yer alırken; ilk 4 maçında gol yemeyen ve son iki maçta 5 gol yiyen Türkiye ise 13 puanla Uluslar B Ligi’ne yükseldi.

Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz