17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Batı Avrupa’da en ucuz internet Malta’da

22 Nisan 2022

Malta, Batı Avrupa ülkeleri arasında geniş bant internet fiyatlarında megabit başına en ucuz hizmet alan ülke oldu. Maltalılar megabitine 0.07 Euro öderken geniş bant internetin pahalı olduğu ilk üç ülke ise Norveç, Danimarka ve Faroe Adaları oldu.

Tüketicilerin geniş bant internet fiyatlarını karşılaştırmasına yardımcı olmak için var olan bir kuruluş olan Cable.co.uk tarafından yürütülen araştırma, Malta’nın Batı Avrupa’da megabit başına en ucuz maliyete sahip olduğunu gösterdi.

Dünya çapında 220 ülkede genişbant maliyetini inceleyen araştırma, Malta’daki tüketicilerin megabit başına 0,07 Euro’ya genişbant internete eriştiğini, listenin ardından gelen Andorra, İspanya ve Portekiz’den 2 sent daha az ödedikleri belirlendi.

ABD Doları cinsinden dünya çapında internet erişiminin maliyeti göz önüne alındığında Malta megabit başına 0,08 ABD doları ile on ikinci en ucuz ülke konumunda yer alıyor.

29 ülke ve bölgedeki fiyatları karşılaştıran Batı Avrupa verileri, geniş bant internetin en pahalı olduğu ülkeler arasında Norveç, Danimarka, Faroe Adaları olduğunu gösterdi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz