16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Dünyanın en pahalı “10 Numaralı” forması 4 milyon Pound!

22 Nisan 2022

Diego Armando Maradona’nın Meksika’da düzenlenen 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere’ye eliyle attığı ve “Tanrı’nın Eli” olarak adlandırdığı gol sırasında giydiği 10 numaralı forma açık artırmada 4 milyon Pound karşılığında satıldı.

Meksika’da düzenlenen 1986 Dünya Kupası’nda Arjantin ile İngiltere’yi karşı karşıya getiren çeyrek final eşleşmesi üzerinden geçen onlarca yıla rağmen hiç unutulmadı.

Diego Armando Maradona, İngiltere’ye attığı ilk golünü rakip futbolcuları ipe dizen çalımlar sonrasında atmıştı. İkinci golü ise tarihe geçecek bir gol oldu. Maradona Arjantin’i yarı finale taşıyacak ikinci golü ise eli ile atmıştı.

Maradona bu golünü “Tanrı’nın Eli” olarak adlandırmış ve bu gol devamında Dünya Kupası’nı da alan Arjantin için olduğu kadar futbol tarihinin de unutulmazları arasında yerini almıştı.

İngiltere Milli Takımı’nda orta sahada forma giyen Steve Hodge çeyrek final maçının ardından tünelde Diego Armando Maradona ile formasını değiştirmişti. Hodge, formayı Ulusal Futbol Müzesi’ne kiraladı ancak Maradona’nın 2020’de hayata veda etmesi sonrasında formayı artık satma kararı aldı.

Londra’daki Sotheby’s müzayedesinde açık artırma ile satışa çıkan 10 Numaralı en ünlü forma 4 milyon Pound’a satıldı.

Medyascop

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz