13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da kısıtlamaların çoğu 2 Mayıs’ta kalkacak

22 Nisan 2022

Malta’da 2 Mayıs’tan itibaren Covid-19 kısıtlamalarından pozitif hastalara 7 gün karantina süresi, kırmızı ülkelerden seyahatlerde aşı sertifikası zorunluluğu kalacak. Diğer kısıtlamalar tamamen kaldırılacak.

Malta’da yürürlükte olan Covid-19 kısıtlamalarının neredeyse tamamı 2 Mayıs’tan itibaren kaldırılacak. Sağlık Bakanı Chris Fearne bugün yaptığı basın toplantısında  düzenlemeleri duyururken “sorumlulukla normallik” sözü verdi.

Covid-19 vakaları yüksekken bile tedavi altına alınan insan sayısının düşük kaldığını ifade eden Fearne, hükümetin çıkış yol haritasına devam ederek tüm önlemlerin kaldırılabileceği noktaya geleceğini söyledi.

Fearne, 2 Mayıs’tan itibaren pozitif hastaların 7 gün karantinada kalacağı ve negatif testten sonra karantinadan çıkabileceklerini belirterek yedinci gün yine pozitif test verirlerse üç gün daha karantinada kalmaları gerekeceğini söyledi.

Seyahatlerde kırmızı ülkelerden gelenler için aşı sertifikası zorunluluğunun devam edeceğini ancak yolcu bulundurma formu zorunluluğunun kalkacağını açıklayan Fearne maskelerin ise yalnızca hastaneler, tıbbi klinikler, yaşlı evlerin ve uçaklarda zorunlu olacağını bildirdi.

Yeni düzenleme ile 2 Mayıs’tan itibaren düğünler, sosyal ve kültürel etkinliklerin Malta’da geri dönmesi önünde bir engel kalmayacak.

The Malta Independent 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz