18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Ayrımcılığa uğrayan Müslüman işadamı Malta’yı terk etmeyi düşünüyor

21 Mart 2022

Restoran işletmecisi Kawsar Amin Howlader, 17 yıldır yaşadığı Malta’da “Müslüman” olması nedeniyle kendisine ev verilmediğini belirterek Malta’yı terk etmeyi düşündüğünü söyledi.

Son 17 yıldır Malta’da yaşayan Bangladeşli bir işadamı, dini ve milliyeti nedeniyle ev sahipleri tarafından defalarca geri çevrildikten sonra ülkeyi temelli olarak terk etmeyi düşünüyor.

Kawsar Amin Howlader, kendisi ve eşi için mülk aramaya devam ederken son aylarda karşılaştığı engelleri anlattı.

Howlader, 17 yıldır yaşadığı ve gelecek yıl Malta vatandaşlığına hak kazanacağı halde “Müslüman bir erkek ve üçüncü ülke vatandaşı” olduğu için ev sahipleri tarafından geri çevrilmeye devam ettiğini söyledi.

Popüler bir St Julian’s Hint restoranının sahibi, şu anda akıcı Maltaca konuşan Howlader, yakında Malta’ya taşınacak olan eşiyle birlikte kiralık bir daire aradığını söyledi.

Ancak şimdiye kadar, mülk sahipleri Müslüman olduğunu ve aslen Bangladeşli olduğunu öğrendiklerinde onu geri çevirdiği için araştırması başarısız oldu.

Howlader, “Ev sahiplerinin ne yaptığımı ve uyruğumu sorması gerekebileceğini anlıyorum, ama neden din? 17 yıl burada yaşadıktan sonra, para yatırıp ev almaya çalışmak… kalbimi kırıyor. Kızmıyorum, üzgünüm” dedi.

Howlader “Pasaportla Maltalı değilim ama kalbimle Maltalıyım. Dürüst olmak gerekirse mümkünse hemen ayrılmaktan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz