22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 21 bin 500 seçmen oy kullanma belgesini almadı

21 Mart 2022

Seçmenlerin yüzde 6,1’i oy kullanma belgelerini kendi bölgelerinden henüz almadı. 2017’ye göre 2,5 puanlık bir artış anlamına geliyor. Seçmenler belgelerini artık Naxxar sayım salonu ve Gozo’daki Victoria Seçim Komisyonu ofisinden alabilirler.

Malta Genel Seçimleri’ne bir hafta kala yaklaşık 21 bin 500 seçmen oy kullanma belgesini şu ana kadar almadı.

Bu, beş yıl önceki aynı rakama göre 2,5 puanlık bir artışı temsil ederken tüm seçmenlerin ise yaklaşık yüzde 6,1’ine eşittir. Bu istatistik, Cumartesi günkü seçimlere katılımın daha düşük olmasını beklemesinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

21 Mart Pazartesi gününden itibaren, oylama belgesini almak isteyenler bunu Naxxar’daki sayım salonundan veya Seçim Komisyonunun Gozo’daki Victoria ofisinden yapması gerekecek.

Oylama belgeleri Pazartesi ve Çarşamba günleri arasında sabah 8 ile akşam 9 arasında ve Perşembe günü gece yarısına kadar alınabilir. Seçim günü olan Cuma ve Cumartesi günü oy pusulası dağıtılamaz.

Beş yıl önce, aynı zamanda, 12 bin 339 oylama belgesi toplanmadı veya teslim edilmedi, bu da seçmenlerin yüzde 3,6’sına eşdeğerdi.

Oy kullanabilmek için oylama belgesi şarttır. İlk aşamada polis memurları oylama belgelerini kapı kapı dolaşarak dağıttı ve ikinci aşamada insanlar belgelerini bulundukları yerdeki polis karakolundan veya yerel konseyden alabildi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz