18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Hükümet, Hondoq körfezinin korunacağı garantisini verdi

21 Mart 2022

Gozo’da Hondoq körfezinin doğallığının korunması için 20 yıldır mücadele eden Qala Yerel Konseyi ve belediye başkanı Paul Buttigieg iktidardaki İşçi Partisi’nin körfezin “hiçbir şekilde geliştirilmeyeceği” sözünü verdiğini duyurdu.

Gozo’daki güzel Ħondoq ir-Rummien körfezi için İşçi Partisi manifestosunda bölgenin “hiçbir şekilde geliştirilmeyeceğini” vaat etti.

Qala Belediye Başkanı Paul Buttigieg, Ħondoq’u kurtarma sürecinde önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Yerel konseyin ve halkın 20 yıllık mücadelesinde seçimler öncesi belediye başkanı Buttigieg, yetkililerin körfez için taleplerin dinlenmesini ve geçici olmayan çözüm sunmasını istemişti.

İşçi Partisi seçim manifestosunda “’İşçi hükümeti, Ħondoq ir-Rummien’in korunması konusunda her zaman net olmuştur. Körfezi daha güzel bir yer haline getirmek ve ziyaret edenlere daha iyi bir ortam sunabilmek için çalışmaların yapılacağını görürken, bu bölgenin hiçbir şekilde geliştirilmeyeceğini garanti ediyoruz’ ifadelerine yer verdi.

Bakan Evarist Bartolo, Belediye Başkanı Buttigieg’i başarısından dolayı tebrik ederek, Ħondoq’un ailelerin kurtarıldığından emin olmak için yıllarca yoğun bir şekilde çalıştığına dikkat çekti.

Açıklama Belediye Başkanı Buttigieg’in Gozitan Ħondoq ir-Rummien körfezinin uygun şekilde korunmasına dair söz vermeleri için yaptığı son çağrıdan birkaç gün sonra geldi.

Hondoq’u halk için korumak için 20 yıllık yasal mücadeleler ve kampanyalar oldu, Qala Yerel Konseyi kısa süre önce geliştiricinin ret kararına karşı yaptığı temyiz başvurusunda son sunumlarını yapmıştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz