26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Avrupa Birliği’nde Sığınma Başvurularında Büyük Artış: Suriyeli, Afgan ve Türk Akını!

AB Sığınma Ajansı’ndan (EUAA) yapılan açıklamaya göre, geçen Mayıs ayında Avrupa Birliği ülkelerine yapılan sığınma başvuruları bir önceki yıla göre yüzde 25 arttı ve toplamda 87.000’den fazla başvuru kaydedildi.

Suriyeli, Afgan ve Türk uyrukluların sayısındaki artış nedeniyle, özellikle Almanya’ya yönelik başvurularda büyük bir artış yaşandı. Aynı şekilde, SchengenVisaInfo.com’un verilerine göre, Venezüellalılar ve Kolombiyalılar genellikle İspanya’da, Fildişililer ve Gineliler ise İtalya’da sığınma başvurusu yapıyor.

Sığınma başvurularındaki bu artış, rüzgar ve güneş enerjisi projelerinin küresel elektriğin üçte birinden fazlasını sağlama yolunda ilerlediği haberlerine paralel bir gelişme olarak görülüyor. Küresel iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir değişimi müjdeleyen bu haber, temiz enerjiye olan ilginin arttığı dikkate değer bir süreçte geliyor.

Özellikle Suriyeli ve Afgan sığınmacıların başvurularında önemli artışlar gözlenirken, Türklerin de sığınma başvurularında belirgin bir yükseliş yaşadığı rapor ediliyor. EUAA’nın verileri, özellikle İspanya ve Almanya’da yapılan iltica başvurularında önemli bir artışın yaşandığını gösteriyor.

Ancak, sığınma başvurularındaki artışla birlikte tanınma oranında büyük bir değişim yaşanmazken, AB+’da bekleyen davaların sayısında önemli bir artış görüldü. Başta Suriyeliler ve Afganlar olmak üzere çeşitli milletlerin bekleyen dava sayılarının artışı, AB+ ülkelerinin sığınmacı krizini yönetme sürecinde önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz