17.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Almanya ve İspanya galibi Japonya Hırvatistan’a elendi!

6 Aralık 2022

Hırvatistan grup maçlarında büyük sürpriz yaparak Almanya’nın önünde son 16’ya kalan Japonya’yı penaltılara kalan maçın sonunda elemeyi başardı. Brezilya ise Güney Kore’yi ilk yarıda bulduğu dört golle eledi.

Dünya Kupası’nda grup maçlarında geriden gelerek Almanya ve İspanya’yı yenme başarısı gösteren Japonya, son 16’da karşılaştığı Hırvatistan karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattığı maçta ikinci yarıda yediği gol ile berabere kaldı.

İki uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca penaltılara giden maçta Japonya ilk iki penaltıyı gole çeviremedi. Üçüncü penaltılar sonunda 2-1 Hırvatistan önde giderken Japonya dördüncü penaltıyı da gole çeviremedi.

Dört penaltıdan üçünü kaçıran Japonya, dört penaltıdan 3’ünü gole çeviren Hırvatistan karşısında mağlup olarak kupaya veda etti.

Brezilya Çeyrek Final için karşılaştığı Güney Kore karşısında maçın ilk başlarından itibaren baskılı bir oyunla 7’inci dakikada öne geçti. İlk yarıyı hız kesmeyen oyunla devam eden Brezilya ilk yarıda dört gollü bir farkla rahatladı.

Maçın ikinci yarısında Brezilya’nın ilk yarıdaki dört golüne tek golle yanıt verebilen Güney Kore 4-1 yenik ayrıldığı maçın sonunda kupaya veda etti.

Hırvatistan ve Brezilya Yarı Final için karşılaşacak.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz