29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Air Malta çalışanlarından 11 Şubat’a kadar yanıt istiyor

01 Şubat 2022

Ulusal havayolu şirketi Air Malta, şirketten çıkarılacak işçilerin ilgi duydukları diğer kamu kurumlarını bildirmeleri yönünde çalışanlarına verdiği son süreyi 11 Şubat’a uzattı.
 
Air Malta’nın kurtarma planını basına açıklayan Maliye Bakanı Clyde Caruana, Air Malta’nın çalışan sayısının 420’ye düşürülmesiyle yılda 15 milyon Euro tasarruf sağlayacağını belirtti.
 
Hükümetin ise ulusal havayolu şirketi Air Malta’nın kapatılmasını yada satılmasını öneren Avrupa Komisyonu ile açıklanan plan doğrultusunda Air Malta’yı kurtarmak için devlet yardımı yapmayı görüştüğü belirtildi. 
 
Air Malta ise işçilere alternatif devlet istihdamı ile ilgilerini şirkete iletmeleri için son tarihin 11 Şubat’a uzatıldığını duyurdu.
 
Şirketin “çok az” işçi başvurduğu için tarihi uzattığı yorumuna hükümet kaynakları bunun Genel İşçi Sendikası ile görüşmelerin devam etmesi nedeniyle olduğunu söyledi.
 
Air Malta, birisi hariç tüm sendikaların  teklifi kabul ettiğini açıklarken hükümet de çalışanlar için diğer kamu sektörüne geçildiğinde mevcut maaşlarının korunacağını açıklamıştı.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz