16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden 145 kişi daha geçti

Yunanistan, Türkiye sınırındaki Meriç Nehri üzerinden 145 kişinin daha ülkeye geçiş yaptığını, çoğunun Iraklı olduğunu açıkladı. Yunan Sınır Muhafazası tarafından yapılan açıklamada, Meriç Nehri’nin Yunanistan tarafındaki bir adacıkta bulunan sığınmacıların güvenliğe alındığı belirtildi.

Yunanistan sınırında bulunan sığınmacıların arasında reşit olmayan birçok kişinin olduğu bildirildi. Sınır Muhafaza yetkilileri, sığınmacıların durumlarının iyi olduğunu ve çoğunun Irak’tan geldiğini ifade etti.

Öte yandan, Yunanistan’ın Mora Yarımadası’nın güneyinde bir sığınmacı teknesinden de dün 63 kişinin kurtarıldığı açıklanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Libya’dan İtalya’ya gitmek üzere denize açılan aşırı yüklü bir balıkçı teknesinin batması sonucu büyük bir felaket yaşanmıştı. Bu tekne faciasında 82 kişi hayatını kaybederken 104 kişi kurtarılmıştı. Tahminlere göre tekne içerisinde toplamda 400 ila 750 kişi bulunuyordu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin verilerine göre, 2023 yılında şu ana kadar Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollarla 5.415 kişi deniz yoluyla, 1.545 kişi ise kara yoluyla geçiş yapmıştır. Ancak bu rakamların gerçek sayıdan daha fazla olduğu tahmin edilmektedir. BM verilerine göre, Türkiye’den Yunanistan’a geçişler 2015 yılında 861.630 kişi ile en yüksek seviyeye ulaşmış, 2022 yılında ise 18.780 olarak kaydedilmiştir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz