16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Yemek sektörünün personel sıkıntısı büyüyor!

08 Haziran 2022

Malta’da yemek sektörü temsilcilerinin için hükümete yabancı işçilerin getirilmesinde vize işlemlerinin hızlandırılması ve bürokrasiyi azaltma çağrılarına hükümet vizelerle ilgilenen kurumlara daha fazla personel atama sözü ile yanıt verdi.

Maltalıların çalışmayı tercih etmediği yemek sektöründe üçüncü ülkeden gelecek işçiler için vize işlemlerini hızlandırma sözü veren hükümet, vize işlemlerinin gerçekleştiği kurumlarda personel sayısını artırma sözü verdi.

Personel sıkıntısıyla ilgili şirkayetlerle ilgili Turizm Bakanı Clayton Bartolo geçtiğimiz günlerde bu kötü durumu kabul ederek pek çok Maltalı gencin konaklama sektörünü bir kariyer olarak görmediğini kabul etti.

Maaşların arttığını, dünyanın en çok rağbet gören işlerinden biri olduğunu ve işçilerin çeşitli alanlarda gelişebileceğini savunan Bartolo, daha fazla genci sektöre girmeye teşvik etmeye çalıştı.

KOBİ’ler odasının yanında İkram İşletmeleri Derneği’nin de personel sıkıntısına karşı çözüm için yabancı işçilerin getirilmesindeki bürokrasiyi azaltma çağrısına ise hükümet vize işlemleri ile ilgili kurumlarda personel sayısını artırma sözü verdi.

İçişleri Bakanı Byron Camilleri ise konu ile ilgili olarak bazı kişilerin gerçekten ihtiyaç duyduğu çalışan sayısından daha fazlası için başvurarak sistemi kötüye kullandıkları konusunda uyardı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz