20.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Yemek sektörünün aktörleri “çaresizlik” içinde

16 Nisan 2021/Malta

Malta Catering Kuruluşları Derneği, salgınla birlikte gelen yasak kararlarından etkilenen üyelerinin yüzde 26’sının kapatmayı düşündüğünü, açık kalacağını söyleyen yemek işletmecilerinin oranın ise sadece yüzde 23 olduğunu açıkladı.

Malta’da Catering Kuruluşları Derneği (ACE)  salgınla birlikte kapama kararları ile ortaya çıkan ödeme güçlüğü karşısında  üyelerinin  “çaresiz” olduğunu , akıl sağlığı sorunları bildirdiklerini açıkladı. Dernek, hükümetin restoranların açılmasına derhal izin vermesi için çağrıda bulundu.

Açıklamasında “COVID-19 yayılmasının restoranlarla ilgili olmadığını gösteren tüm istatistiklere rağmen yemek işletmeleri haksız bir şekilde kapatıldı. Sağlık yetkililerinin, restoranların ani artışa neden olmadığı yönündeki açıklamalarına rağmen, günlük ekmekten mahrum bıraktılar.” ifadelerine yer veren dernek yetkilileri, psikologların kendilerine yardım için yaklaşan yemekhane işletmesi sahiplerinin sayısına şaşırdıklarını bildirdi.

Ekim ayında derledikleri verileri paylaşan ACE,  catering kuruluşlarının yüzde 26’sının kapatmayı düşündüğünü, yüzde 42’sinin ise bekle ve gör yaklaşımını benimsediğini ortaya çıkardı. Açık kalacağını söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 23.

Malta’da restoranlar geçtiğimiz Mart ayında artan vaka sayıları nedeniyle ikinci kez kapatılmıştı.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz