13.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Yabancıların işe alımlarında bürokrasi azaltılsın!

07 Haziran 2022

Malta’da ciddi insan kaynağı sıkıntısı yaşadıklarını belirten İkram İşletmeleri Derneği Başkanı Michelle Muscat, hükümetin kısa vadede yabancıları istihdam etmek için bürokrasiyi azaltma çağrısı yaptı.

Derneğin yeni seçilen başkanı Michelle Muscat, “Özellikle yoğun bir sezonun eşiğinde olduğumuz şu anda yemek endüstrisinin tüm bileşenleri için ciddi bir sorun kesinlikle insan kaynağı sıkıntısı” dedi.

İkram İşletmeleri Derneği Başkanı Michelle Muscat, The Malta Independent gazetesinin sektörün sorunları ile ilgili sorularını yanıtladı.

Muscat, endüstrinin personeli elde tutmakta ve işe alımda ciddi bir insan kaynağı sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Diğer bir sorunun Ukrayna’daki savaşın sonucu maliyetlerinin artması olduğunu belirten Muscat, “Özellikle yoğun bir sezonun eşiğinde olduğumuz şu anda yemek endüstrisinin tüm bileşenleri için ciddi bir sorun kesinlikle insan kaynağı sıkıntısı” dedi.

Personel sıkıntısına karşı hükümetin yabancıları istihdam etmekte aşırı bürokrasiyi azaltmaya yardım etmesi gerektiğini söyleyen Muscat, insan kaynakları eksikliğinin hem kısa hem uzun vadede ele alınması gerektiğini belirtti.

Muscat, hükümetin her zaman destekleyici olmasına rağmen, endüstrinin daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz