14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Y Plakalı Taksilere Bu Yıl 4.000’den Fazla Park Cezası Kesildi

Ocak ve Ağustos ayları arasında, Y plakalı araçlar, kamuya ayrılmış alanlara park etmeleri nedeniyle 4.000’den fazla ihlal cezası aldı. Bu rakam, Transport Malta CEO’su Jonathan Borg’un verdiği bilgilere dayanıyor. Borg, karayolları otoritesinin Y plakalı taksilere sokakta yasadışı park etmeleri nedeniyle 4.236 ihlal cezası verdiğini belirtti.

Ancak kaç cezanın sürücü vardiyası dışında park edilen Y plakalı araçlara verildiği açıklanmadı. Cezalardan sorumlu taksi işletmecileri hakkında da ayrıntılı bilgi verilmedi. Bununla birlikte, eCabs gibi operatörlerden biri, filosu için neredeyse hiç park cezası almadığını ifade etti.

Yeni yasalara göre, görevli sürücüler araçlarını en az 250 metre uzaklıkta bir taksi durağından veya diğer taksi duraklarından 100 metre uzaklıkta bir yerde park etmek zorundalar. Ayrıca otobüs duraklarından en az 15 metre uzakta olmaları gerekiyor. Ancak Y plakalı araçlara daha fazla esneklik sağladı, çünkü artık sürücüler çalışma saatleri içinde garajlarına geri dönmek zorunda değiller.

Ayrıca yeni yasa ile, Y plaka işletmecileri için de yeni gereksinimler getiridi. Artık filolarını depolamak için yeterli alanlara sahip garajlar veya cadde dışı park yerleri için planlar sunmaları gerekiyor. Bu planları sunmak için işletmelere iki aylık bir süre verildi ve lisanslarını yenilemek istiyorlarsa bu planları sunmak zorundalar, aksi takdirde lisansları reddedilebilecek.

Ayrıca, Transport Malta gelecekte taksi sürücülerini işaretli coğrafi bölgelere göre takip edebileceğini söyledi.

Son olarak, bölge sakinleri, Y plakalı araçların geceleyin kamuya açık alanlara park etmesinden şikayet ediyorlar. Ancak yetkililerin bu şikayetlere yanıt vermediği iddia ediliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz