18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Wise Türkiye’de hizmet değişikliği mi yapıyor?

Uluslararası para transferi şirketi Wise, Türkiye’deki kullanıcılarına gönderdiği bir bilgilendirme e-postasıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu içerik, bazı kişilerin Wise’ın Türkiye’den çekildiği şeklinde bir algı oluşmasına neden oldu.

Ancak e-postaya dikkatlice bakıldığında, şirketin Türkiye’den tamamen çekilmediği anlaşılıyor. Wise hala düşük maliyetli ve hızlı para gönderme ve alma işlemlerine olanak sağlıyor. Değişen nokta, artık kullanıcıların çoklu para birimi hesabı bulunduramayacak olmaları ve bu işlemleri Wise hesabı yerine Wise aracılığıyla banka hesaplarından yapabilecekleri.

Yapılamayacak işlemler arasında ise şunlar yer alıyor: Herhangi bir para birimi için yeni hesap bilgileri alma ve Türk banka hesabından Wise TRY bakiyesine para ekleme. 30 Ağustos’tan sonra ise farklı para birimlerinde bakiye açma, Wise bakiyeleri arasında dönüştürme, mevcut Wise bakiyesine para ekleme ve Wise bakiyesinden transfer yapma işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

Özellikle dikkat çeken bir madde ise Wise hesabına para gönderilmesi ile ilgili. Gönderilen paranın geri iade edileceği ifade edilerek, Wise hesap bilgilerinin artık çalışmayacağı belirtiliyor. Bu durum, Wise’ın Türkiye’den çekildiği algısını oluşturabiliyor.

Wise, Türkiye’de hala kullanılabilecek işlemleri ise şu şekilde sıralıyor: Wise bakiyesinde kalan parayı kullanıcıların kendi banka hesaplarına çekmesi ve Wise aracılığıyla Türkiye’deki banka hesaplarından uluslararası transferler yapılması.

Türkiye’deki Wise kullanıcılarının dikkat etmeleri gereken nokta, 30 Ağustos’a kadar Wise hesabındaki parayı banka hesabına aktarmalarıdır. Ayrıca para alacak olan kullanıcılar, Wise IBAN yerine banka IBAN’ını kullanarak işlem yapmak zorunda kalacaklardır. Para gönderme işlemleri ise Wise üzerinden banka hesabı aracılığıyla gerçekleştirilebilecektir.

Daha önce de gündemde olan Wise, geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye’deki kullanıcılarının bazı kısıtlamalarla karşılaşacağını duyurmuştu. Yerel düzenlemeler nedeniyle Türkiye’de yaşayan kullanıcıların Wise’ı kullanarak düşük işlem ücretleriyle yurt dışına para gönderebileceği ancak farklı para birimlerini Wise hesabında bulunduramayacakları ve uluslararası hesap bilgilerini kullanarak para kabul edemeyecekleri belirtilmişti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz