20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

WasteServ’a Tazminat Davası: İncineratör Kazasında Hayatını Kaybeden İşçinin Ailesi Hukuki Süreç Başlattı

Geçtiğimiz yılki trajik olayın ardından, Joseph Ellul’un hayatını kaybettiği WasteServ incineratör kazasında ailesi, şirkete karşı tazminat davası açtı. Ellul’un boğazındaki kesiklerle vefat etmesinin ardından, ailesi şirketten zarar ve tazminat talebinde bulunuyor.

Bu gelişme, Ellul’un ölümüyle ilgili cezai kovuşturmanın önerildiği iddia edilen yargı soruşturmasının sonucunda ortaya çıktı. Soruşturma, Ellul’un ölümüyle bağlantılı olarak WasteServ CEO Richard Bilocca dahil olmak üzere, istemeden adam öldürme suçlamalarını önerdiği belirtiliyor.

Hukuki sürecin başlatılmasını, Ellul’un annesi Pasqualina Ellul ve kız kardeşi Carmen Bonnici’nin başlattığı belirtildi.

Olay, 2022’de Marsa’daki Termal İşlem Tesisi’nde meydana geldi; Ellul, burada su ve atık işleme makinelerini işletiyordu. Cesedi bir asansörün yakınında bulunduğunda, trajik olayın çevresindeki koşulların soruşturulması başlatıldı.

Avukat Jason Azzopardi, Facebook’ta yaptığı paylaşımda, soruşturmayı denetleyen yargıcın Bilocca ve beş diğer WasteServ çalışanına karşı suçlamalar önerdiğini iddia etti. Suçlamaların, Ellul’un ölümüyle bağlantılı olarak istemeden adam öldürmeyle ilgili olduğu belirtiliyor.

WasteServ, iddialara yanıt vererek, soruşturma sonuçlarından haberdar olmadığını savundu. Şirket, personelinin herhangi bir kusurunun olmadığını, Ellul’un ölümünü öngörülemeyen bir kaza olarak değerlendirdi. WasteServ, Azzopardi’yi izinsiz bilgi sızdırmak ve personelin masumiyet karinesini çarpıtmakla suçladı.

Şirket, Ellul’un ailesine dayanışma ifadesi yaparak, devam eden yasal süreç nedeniyle daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz