29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Valletta’da Gürültü Çilesi: Zirve Konferansı Valletta Sakinlerini Bezdirdi!

Malta’nın başkenti Valletta’da bulunan Akdeniz Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilen “Next Summit” zirvesi, çevrede yaşayan sakinleri çileden çıkardı. İki gün boyunca süren zirvede, yüksek sesle çalınan müzik adeta kentin üzerine bir gölge gibi çöktü.

Sakinler, özellikle ikinci gün yükseltilen müzik sesinden dolayı isyan noktasına geldiler. Hatta bir kadın tepkisini göstermek için evinin çatısına “Çok Gürültülü!” yazılı bir pankart astı ve güçlü ışıklarla aydınlattı.

Newsbook Malta’ya konuşan bir sakin, herkesin uyması gereken standartlar için net düzenlemeler ve doğru yönergelerin gerekliliğini vurguladı. İşletmelerden kendi kendine düzenleme yapmalarının beklenemeyeceğini söyledi. Gürültü seviyeleri konusunda net sınırlar koyan bir yasanın şart olduğunu öne sürdü.

Ayrıca, hükümete ait bir bina olan Akdeniz Konferans Merkezi’nin kiralama yaparken amfilerin gücünü sınırlayıp sınırlamadığı sorgulanıyor.

Sanatçı ve aktivist Pawlu Mizzi, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, “UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Valletta’yı talan ettiniz! Aleks Farrugia’nın harekete geçme şansı var mı?” diye sordu.

The Shift News’un haberine göre, 2023 yılında, İşçi Partisi gazetesi It-Torċa’nın eski editörü Aleks Farrugia,UNESCO’nun talebinden on yılı aşkın bir süre sonra Valletta’nın şantiye müdürü olarak atandı.

Farrugia cevap vererek, bir UNESCO alan yöneticisi olarak herhangi bir yasayı uygulayamayacağını veya işletmeleri düzenleyemeyeceğini söyledi. “Bu, yerel yönetimin görmesi gereken bir konu” diye yazdı ve Valletta’yı bir eğlence merkezi haline getirmeye kişisel olarak karşı olduğunu da ekledi. Gürültü kirliliği konusunun ve masa sandalye mevzuununun Dünya Mirası statüsüyle bir bağlantısı olmadığını da vurguladı.

Bağımsız yerel yönetim konseyi adayı Billy J McBee ise Facebook paylaşımında bazı adayların asıl soruna değinmediğini belirtti.

McBee, izinlerin yasaya aykırı olduğunu ve sakinlerin haklarını ihlal ettiğini iddia etti. “Yasal bildirim bile işletmelere izinle verilmiş olsa da, herkes biliyor ki bir kalemin hareketi veya izin verilmesi her zaman etik bir şekilde yapıldığı anlamına gelmez… Adayları izinleri savunan sakinler olarak ne gibi faydalar elde ediyoruz?” diye sordu.

McBee, iki yasal bildirime atıfta bulunarak, yönetmeliklerin aşırı veya sınırları ve oturan müşterilerin sınırlarının ötesinde duyulan amplifili müziğe izin vermediğini belirtti.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz