29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Kaçak Organize Suç Örgütü Üyesi Yakalandı!

Sicilya’da uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütüne üyelik suçundan 7 yıl 2 ay hapis cezası alan Gianluca Caruso,Malta’da yakalandı. İtalyan yetkililer, mahkeme kararının ardından Caruso’nun iadesini talep ediyor.

Caruso, 2020 yılında Catania’da uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda tutuklanan 40 kişiden biriydi. Soruşturmalar, uyuşturucu ticareti gelirlerinin Cappello-Bonaccorsi mafya ailesine gittiğini ortaya koydu.

Serbest bırakıldıktan sonra Sicilya’dan kaçan Caruso, Malta’da yeni bir hayata başladı. Dava devam ederken, kamu alanlarında uyuşturucu sattığı iddiasıyla suçlandı.

Dün tutuklanan Caruso’nun Malta’da uzun yıllardır yaşadığı, işi ve ikameti olduğu mahkeme tarafından tespit edildi.Hamile olan kız arkadaşı ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

Magistrat Joseph Gatt huzurunda savunma avukatı tutuklamaya itiraz etti. Ancak mahkeme, bu kararın kendi yetkisinde olmadığını belirterek, savunmanın itirazlarını davanın esasına bakacak mahkemeye götürmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz